Zorglandgoed blijft in beweging!

31-01-2018 17:08

 

Afgelopen vrijdag werd de aftrap gegeven voor een nieuw initiatief. Onze bewoners zijn sinds enige tijd op een bijzondere manier in beweging.

In samenwerking met Fysiotherapie Oosterwolde bewegen alle bewoners onder begeleiding van Marloes de Jong zo’n tweemaal per week in de daarvoor speciaal ingerichte beweegruimte. Het bewegen gebeurt in kleine groepjes van circa 3 personen en de beweegactiviteiten bestaan uit onder andere zwemmen, fietsen, fitnessen en andere oefeningen die worden afgestemd op de mogelijkheden van de individuele bewoner. Het doel is om alle bewoners fit en vitaal te houden, een gezond gewicht te realiseren of te bereiken en de spierkracht en conditie te optimaliseren waardoor het zelfstandig functioneren (mogelijk) wordt verbeterd.

Na het doorknippen van het lint, door eigenaar Fred Dijkstra, legden alle bewoners een beweegparcours af, waarna zij een speciaal T-shirt ontvingen, om voortaan in te bewegen. Ter afsluiting van de feestelijke aftrap stond er voor alle deelnemers een gezond hapje en drankje klaar, die waren verzorgd door Woltinge Groente en Fruit uit Appelscha.