Dagbesteding op maat

Wij vinden het heel belangrijk dat mensen een zinvolle dag invulling hebben en zich kunnen ontwikkelen naar vermogen. Dit geldt niet alleen voor onze bewoners, ook mensen die niet op ons Zorglandgoed wonen zijn van harte welkom op onze dagbesteding.  

Bij dagbesteding wordt gewerkt met ervaren, goed geschoolde begeleiders. Na een intake -gesprek met de deelnemer wordt er een activiteitenaanbod gemaakt dat is afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de deelnemer. Door middel van een individueel plan kunnen persoonlijke ontwikkeling en leermomenten worden gecreëerd. De deelnemers kunnen in kleine groepen of op verzoek individueel (één op één) worden begeleid.

Onze dagbesteding biedt werkzaamheden en activiteiten aan die op en rondom Zorglandgoed Laagduurswoude worden uitgevoerd, zoals:

 

Houtbewerking

In onze goed uitgeruste houtwerkplaats is alle apparatuur aanwezig voor houtbewerking in de breedste zin van het woord. Je kunt hier leren houtbewerken of je vaardigheden verder uitbreiden. Van een vogelhuisje, een hertenkop of een Uilenbord voor op het dak van een boerderij tot een tuinbank of stoel. Ook eigen ontwerpen en ideeën kunnen worden uitgevoerd. Zo heeft één van onze bewoners zijn eigen bed ontworpen en gemaakt en zijn alle tuinbanken op ons Zorglandgoed door de mensen van houtbewerking gemaakt. Onder begeleiding van onze ervaren medewerkers worden de mooiste dingen gemaakt, waarop je als maker trots kunt zijn. Ook worden er soms producten op verzoek gemaakt voor klanten en worden er producten verkocht op de maandelijkse markt in Makkinga. 

  

 

Metaal onderhoud en bewerking

Naast het onderhoud van onze tractoren, zitmaaiers en andere machines gebeurt er nog veel meer in onze Metaalwerkplaats. Er wordt gelast aan machines of aan eigen bedachte projecten. Ook vindt hier het onderhoud van de fietsen van de bewoners plaats. Je kunt ook hier weer een hoop leren en je vaardigheden verder ontwikkelen.

 

Dierverzorging

Op ons Landgoed hebben wij verschillende dieren, waaronder IJslandse paarden, schapen, kippen, eenden, konijnen en twee ezels. Het spreekt voor zich dat deze dieren dagelijks verzorging nodig hebben. Vind je het leuk om met dieren om te gaan, ze te voeren en verzorgen, dan kom je bij ons volop aan je trekken. Onder begeleiding leer je bovendien een hoop over de omgang en verzorging van de verschillende dieren. 

 

Atelier

In het aparte Atelier, dat naast de woonboerderij staat, is de sfeergroep aan het werk. Bloemstukjes, knutselen, verven en bijvoorbeeld paas -en kerststukjes maken. Er is hier heel veel mogelijk. Er worden prachtige dingen gemaakt in een kleine groep, zodat je je in alle rust kunt concentreren op je werk. 

 

 

Creatief

In onze loods is het ook mogelijk om creatief bezig te zijn met bijvoorbeeld boetseren, papier-maché of het schilderen van vogelhuisjes of andere werkstukken. Daarnaast zijn er wekelijks een pottenbakker en een schilderes/kunstenares aanwezig, zodat je onder deskundige begeleiding kunt (leren) pottenbakken of schilderen. 

 

Kas en moestuin

Naast de royale moestuin op ons terrein staat er ook een kas, waar planten en groenten worden gezaaid en opgekweekt. Op het Landgoed eten we zoveel mogelijk groente en fruit uit eigen tuin, maar ook de sierpotten op het terrein zijn grotendeels voorzien van eigen gekweekte planten en bloemen. Het spreekt voor zich dat het dagelijks onderhoud en de verzorging van alle planten en het onkruidvrij houden van de moestuin voor mensen met groene vingers fijn werk is om te doen.

 

Landgoed onderhoud

Het terrein van ons Zorglandgoed is 18 hectare groot en bestaat uit weides, bospercelen, een grote vijver met eiland en siertuin, er is dus genoeg te doen voor mensen die houden van buiten werken. Het gras moet worden gemaaid, de heggen gesnoeid, in de bossen moeten regelmatig bomen worden gekapt en takken gesnoeid. Het hout uit eigen bos wordt weer gebruikt voor de kachel, dus dat moet ook worden gezaagd en gekloofd . Dagelijks wordt er met een groep deelnemers met veel plezier gewerkt aan het onderhoud van het Landgoed.

 

Beweging

Bewegen is voor iedereen gezond. Wij hebben een Beweegprogramma voor onze bewoners en dagbesteders. We beschikken over een eigen beweegruimte met fitness apparaten,  duo-fietsen zodat het voor mensen die niet zelfstandig kunnen fietsen mogelijk is om een mooie fietstocht te maken. Bovendien is ons terrein voorzien van veel wandelpaden, zodat het onder begeleiding maken van een lekkere wandeling rust en ontspanning geeft. 

Klik op onderstaande foto van het zwembad voor een impressie van alle beweegactiviteiten op ons Zorglandgoed!

  

 

Wat kunt u als deelnemer van ons verwachten:

-          een veilige werkplek

-          persoonlijke wensen en ontwikkeling staan voorop

-          professionele begeleiding

-          begeleiding op maat; u als deelnemer staat bij ons centraal

-          werken met heldere afspraken

-          kleine, persoonlijke organisatie

 

De doelgroep:

-          mensen met niet aangeboren hersenletsel ( NAH)

-          mensen met een lichte verstandelijke beperking

-          mensen met autisme

-          mensen met een lichamelijke beperking

-          mensen met psychische of sociale problemen

 

Openingstijden:

Onze dagbesteding is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 16. 00 uur.

 

Eigen vervoersservice:

Wij beschikken over een eigen vervoerservice, die u in overleg dagelijks kan halen en brengen. Wij hebben zowel een rolstoelbus als een aantal comfortabele nieuwe personenauto’s waarmee wordt gereden.

 

Meedoen?

Heeft u interesse om eens een dag(deel) mee te draaien met de verschillende activiteiten op ons Zorglandgoed, zodat u kunt ervaren hoe het bij ons is ? Dat kan natuurlijk. Wij maken graag kennis met u!

 

Mail of bel met het team van dagbesteding om een afspraak te maken. Het telefoonnummer is 0516 – 427727 of email naar info@zorglandgoed.nl

 

 

 

.